Pahennustakin levyt

Kuusikossa

Yhtyeen ensimmäinen levy, Kuusikossa, julkaistiin suoratoistoalustoilla 9.5.2024. Levylle päätyivät yhtyeen kymmenen ensimmäistä biisiä. Levyn pohjat äänitettiin Kipinässä joulukuun 8. ja 9. päivä 2023. Pohjien lisäksi viikonlopun aikana saatiin äänittettyä Katjan lead-laulut ja nokkahuiluja. Rauli sairastui sopivasti äänitysten kynnyksellä eikä ollut laulukuntoinen. Raulin laulut äänitettiin myöhemmin Meri-Toppilassa, jossa myös äänitettiin kaikki Raulin laulun paikkaukset, joita oli useita. Perkkoja ääniteltiin niin ikään Meri-Toppilassa ja Hiukkavaarassa kuten myös kitaroita. Suurin osa kitaranauhoituksista saatiin purkkiin jo mökillä. Miksaus ja masterointi tapahtui Meri-Toppilan Sightstreet-kotistudiolla. Yllättävän pitkään tässä kaikessa meni, mutta jospa lopussa seisoisi kiitos.

Hankinta

Levy löytyy kaikista hyvinvarustelluista suoratoistopalveluista. Albumista on myös CD-levy, jonka voi ostaa yhtyeen keikoilta. Mikäli et keikoille pääse voimme levyn postittaa. Laita koodia.

Kappaleet

1. Silakkaetsivät ja aavikon Salaisuus

Mikä on aavikon Salaisuus? Miten käy Emilyn Marsun? Hyytyykö Peten valloittava hymy ensimmäistä kertaa ikinä? Näihin kysymyksiin kappale ei välttämättä tarjoa vastauksia mutta kenties herättää kuulijassa sen sijaan muita kysymyksiä. Itämaista mystiikkaa ja poljentoa pursuava kappale avaa levyn.

2. Kari-Runk

Kappaleen nimi voisi olla myös nuoruuteni (ja vähän keski-ikänikin) sankarille muttei kuitenkaan ole. Tähän keskitempoiseen helpostilähestyttävään biisiin kuuluu Katjan hieno koreografia, jonka melkein - muttei ihan, voi biisin A-osan jälkimmäisissä riffeissä kuulla. Mainittavaa biisissä on myös Juhon mellevä varo-halpoja-kopioita-mellotron intro.

3. Ykköstykkässyy

Joskus sitä tykästyy toiseen. Joskus sille on joku syykin. Onko se sitten ykköstykkäyssyy vai kakkostykkäyssyy, on ehkä epärelevanttia, kunhan tykkää? Tykästy sinäkin johonkin? Jos ei muuhun niin tähän PMMP-henkiseen rallatukseen vaikka!

4. y20k

Mitä tapahtuu tulevaisuudessa? Kaukana, kaukana, kaukana tulevaisuudessa? Tämä reipastempoinen kappale ei ehkä vastaa kysymykseen, mutta sen monella tasolla liikkuva kerronta saattaa saattaa kuulijansa hämmennyksiin, tai sitten ei. Kuulemalla selviää.

5. Kuoleman tuulet

Tiedätkö sen tuulahduksen kun nostaa peittoa oikein mojovan paukun jälkeen? Tämä kappale ei kerro siitä, vaikka voisi. Sen sijaan tämä oudoilla soinnuilla täytetty tekotaiteellinen valssi kertoo kirveiden virittämisestä. Viritä sinäkin kirveesi ja yhdy joukkoon tummaan.

6. Magneettiset navat

Magneettien erinimiset navat vetävät toisiaan puoleensa mutta samannimiset puolestaan hylkivät. Mitä tämä tarkoittaa? Miten magneetit toimivat? Tämä radiohittimitoista ulospursunnut teos maalailee kosmologisia kuvia niin suuressa kuin pienessäkin mittakaavassa.

7. Karibialaistyylinen salaattijuusto

Tämä väliamerikkalaista poljentoa mukaileva teos pyrkii välttämään kulttuurisen omimisen karikot ja luovii erilaisten mielenmaisemien mainingeissa.

8. Paha sana

Tässä kappaleessa on paha sana. Ei se oikeastaan kovin paha ole. Voin paljastaa, se on hitto. Pohjimmiltaan tämä kiivastahtinen tykitys kertoo ennenvanhaisten suomalaisten positiivisuudesta ja iloluonteisuudesta. Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat.

9. Säilykeliha

Puhua suomea voi olla sinunkin kuppisi teetä. Tämä raide kertoa kertoa kaikki tähdellinen elinkautinen.

10. Raukkauden kiertolaiset

Taivaankappaleet nitovat yhteen yksinäisten sielujen kohtalon julmuutta lähentelevällä lempeydellä tässä epätyypillisessä rytmien sinfoniassa.